admin 27 - Апрель - 2013
Оркестровий відділ

Оркестровий  відділ існує з дня заснування ДШМ №2 та поєднує класи скрипки та духових інструментів. В класах скрипки викладають випускники нашої школи: завідуюча відділом Папаянакі Алла Василівна та Бондаренко Ольга Олексіївна. У свій час на скрипці навчали грати  такі прекрасні педагоги, як: Коновалова І.М., Чулков С.І., Мошна І.Б., Горохова Є.І., Ільчук Н.О., Сатановський О.І. Багато років гру на духових інструментах у школі викладав Мордовцев Роман Вікторович, учні якого продовжили навчання у вищих навчальних закладах та виконують свої партії в оркестрах країни. Сьогодні  в  класі працюють викладачі:  Овсянникова Валентина Геннадіївна (флейта, кларнет, саксофон) та Бейзеров Владислав Едуардович (тромбон, труба, тенор).


Поряд з викладачами працюють прекрасні концертмейстери: Селіванова М.М., Саламатова О.Б., Кібелєва С.І., Седух С.Т.
Скрипка – неперевершений своїми можливостями інструмент. Вона володіє поєднанням краси, виразності звуку, технічної  рухливості. Звичайно, не кожен учень стане професійним музикантом, але стати інтелектуально розвинутим, бути успішним в любому напрямку діяльності – задача наших педагогів. Вони вдячні судьбі за те, що займаються коханою справою, намагаються зберегти рідну культуру. Підтвердження тому – випускники, що закінчили музичне училище, вчаться в консерваторії та інших мистецьких закладах, виступають на сцені у складі симфонічних та камерних оркестрів.

Папаянакі А.В. - Струнно-смичкові існтрументи - Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв
На базі відділу створено два колективи: ансамбль скрипалів молодших класів (керівник Бондаренко О.О.) та ансамбль скрипалів старших класів (керівник Папаянакі А.В.). Існують також малі форми ансамблів: дуети, тріо. Учні з великим задоволенням займаються в колективах, які поряд із солістами щорічно виступають на конкурсах і фестивалях.

Духові інструменти - інструменти унікальних можливостей. І хоча це – один з найдавніших інструментів, сьогодні ми можемо побачит їх у різних колективах. Вони використовуються усюди: у симфонічних, джазових, духових оркестрах.

Заняття на духових інструментах дуже корисні для здоров’я, вони укріплюють та оздоровлюють систему дихання.  Юні духовики грають також в ансамблях і виступають на концертних майданчиках міста. Кращі учні виступають у складі першого у Миколаєві дитячого джазового колективу “JAZZ TEEN BAND”.

Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв
Струнно-смичкові існтрументи Дитяча школа мистецтв №2  м. Миколаїв

 

Комментирование закрыто.

Отделения